miércoles, 2 de marzo de 2011

Activitat_8


                            ACTIVITAT 8 : OBSERVACIÓ TÓNICO-POSTURAL 

 
                           IMATGE 1

El nen es troba davant d’un ordinador, i sembla que estigui investigant sobre el que té al davant. Esta assegut sense recolzar-se en cap lloc. Crec que encara no camina però si es recolzés en algun lloc s’aguantaria tot sol, li faltaria poquet per caminar.
Se li veu content, i a l’hora de posar-lo sentat no es cau cap als costats, ja té equilibri , que el definiríem dinàmic. El cap el manté recte.
Pel que fa a la lateralitat encara no està definida, ja que fins als 7 anys no es sap, però encara i així podem dir que potser la mà que fa anar és la dreta.
Crec que ja pot fer la pinça inferior i superior. Domina la hipertonia.
Pel que fa al to podem dir que es el to definint.
Encara porta bolquer.

L’infant que apareix a la fotografia penso que té entre 9 – 11 mesos.


 
                                                                                                   IMATGE 2

La nena de la fotografia apareix acotxada observant l’herba, i ho fa ella sola, sense ajuda de ningú i sense recolzar-se a cap lloc.
Pel que fa al seu equilibri podem dir que és estàtic ja que es pot  aixecar i acotxar tota sola, camina sense l’ajuda de ningú.
Pel que fa a la prensió podrà fer la pinça inferior.
Una de les funcions del seu to muscular seria que és la base de l'equilibri, la evolució del seu to és ràpida i massiva.

Pel que fa a l’etapa del gargot és troba a l’etapa del gargot desordenat Crec que la nena té uns 12- 14 mesos. 










                          IMATGE 3

A la fotografia apareix un nen que està sentat molt concentrat dibuixant o pintant. El podem veure que no utilitza cap cadira amb respatller, la seva esquena es  manté recta i el cap també.
Pel que fa a l’equilibri podem dir que pot fer: caminar i asseure’s sol, cops de peu, flexionar les cames, pujar i baixar escales etc.
Si parlem de la seva prensió, podem dir, que pot fer la pinça inferior i la superior, ja que pot llençar objectes, cordar-se i descordar-se sabates i botons, vestir-se sol...
Del seu to muscular podem dir que l'infant podria relaxar voluntàriament la tensió muscular.
Pel que fa a l’etapa del gargot és troba a l’etapa preesquemàtica.
Aquest nen crec que pot tenir uns 4 anys.
 























5 comentarios:

  1. Hola!!
    Tota l'informació que has posat de les tres imatges crec que és correcta, dius coses que també he posat jo, així que estem bastant d'acord en molts aspectes.
    L'únic que no estem d'acord és en l'edat de les fotografies, ja que en cap de les tres em coincidit.
    Jo crec que la nena de la segona fotografia és més petita que el nen de la primera imatge, peró potser tens raó que és més gran, ja que camina sola i manté el equilibri perfectament.
    Pel que fa a la última fotografia no creus que és una mica més gran que 4 anys?
    Per tot lo demés perfecte! un petonet ^^

    ResponderEliminar
  2. Hola Estefania!
    sisi jo he posat que la nena de la segona imatge es més gran per això que dius que es pot acotxar sola i tal. I no estic d'acord amb les edats que has posat al 1er nen i a la 2a, ja que dius que la nena és més petita que el nen, no pot ser perquè sino no caminaria ni s'acotxaria ni podria fer més coses, en canvi dius que el nen és més gran penso que no, perquè aquest encara ni camina, en canvi l'altra si, perquè si és pot acotxar..
    no se si m'antens! jeje

    adéu!

    ResponderEliminar
  3. Hola Alba!disculpa por la demora.
    la informacion que has puesto me parece muy bien,y esta bastante detallado y fácil de entender en la mayoria de lo que tu indicas considimos,y en algunos no, te digo que no concidimos en la imagen uno y dos sobre el equilibrio, yo pongo en laimagen 1 estatico y en el 2 dinamico,igual por la edad edad que no coencidimos, pero quizas tu tienes la razon.razon

    ResponderEliminar
  4. hola!!!!!!
    L'informació que has posat es correcta estem d'acord en molts aspectes.
    en quan a les edats també coincidim.
    HAS FET UNA BONA FEINA.

    ResponderEliminar
  5. Hola Alba!!

    Crec qu està molt bé les descripcions de les tres fotos i tenen punts amb comú amb les meves. Potser son les edats de la segona i la tercera imatge les que no coincidim que crec que els nens són més grans.

    Petons...

    ResponderEliminar